Зимни Рокли

Елегантни ежедневни есенно зимни рокли.

Вталени рокли | Ежедневни роклиОфициални роклиРокли до коляно

Сезоните и роклите?

  Тази дамска дреха е универсална, поради което е предпочитана през всеки един сезон независимо от модата. Тя се асоциира с лятото, с горещините, плаж, море и емоции. Но роклята може да се носи и през зимата. Разликата с летните роклите е, че докато летните носят ефирност, свобода, показват събудилата се природа, то зимната придава комфорт, топлина и уют. През зимата роклите са по-дебели, топли, плътни, най-често плетива като целта е да запазят топлината на тялото, а едновременно с това придават красива и женска визия на всяка дама.


Каква зимна рокля да си изберем?

●        Вталена зимна рокля е рядко срещана, именно заради символиката на зимата. Повечето дами искат рокля, която да им дава свобода на движенията, особено ако навън е студено и трябва да се слагат палто, шал, шапка и други аксесоари. Въпреки това има любители и сред зимните рокли на вталени модели, с които да подчертаят фигурата.

●        Разкроена  зимна рокля - те падат свободно и носят нужното удобство, търсеното през зимните, студени месеци. Предпочитани са предимно от дами, които търсят да прикрият несъвършенства от фигурата си и същевременно да изглеждат и да се чувстват красиви.

●        Зимни дълги рокли носят символиката на зимата. Рокля, която обгръща тялото и му дава топлина.

●        Зимни къси рокли - са рядко избирани от дамите през студените месеци, освен ако не става въпрос за събитие на закрито, парти, танци и този размер на роклята, ще позволи свобода на движенията.

●        Зимните рокли до коляното са харесвани от дамите, защото носят елегантност и женственост.

Въпреки това дамите, стане ли въпрос за рокля през зимата, често съчетават къса зимна рокля или до коляното, с клин или по-дебел чорапогащник и така роклята се превръща в любима туника.


Материи, подходящи за зимните рокли?

  Колкото важно е да изберем роклята според силуета ни, толкова е важна и материята. През зимата те трябва да са меки,  гъвкави, да изолират студа и да задържат топлината на тялото,  да са дишащи и да позволяват кожата да диша.  А те са:

●        Памук- подходящ за рокли и през зимните и летни месеци. Лек, мек, приятен, позволява кожата да диша, задържа топлината през зимата и охлажда през лятото.

●        Вълна, приемана за груба материя, но не съвсем. Например ангорската вълна е мека, приятна и не боцка. Абсорбира и освобождава бързо влагата, като по този начин позволява на плата да "диша". Устойчив на замърсяване на пламък. В сухо положение е много здрава. Много често се избира за пуловери. Действа като изолатор, така че е много топла. 

●        Коприната, която подобно на памука пази от студа на зимата и разхлажда през лятото.

●        Естествена кожа като телешка, агнешка. Най-голямото предимството е топлината, която носи и придава през зимата.


Зимните рокли и поводите?

  Зимните рокли са предпочитаните да носене в ежедневието и не така правилен избор за официални събития.

●        В ежедневието е подходяща за разходка с приятели, за посещение на галерия, ресторант, за работа.

●        Официални поводи може да се избере зимна рокля ако дрес кодът го изисква, разбира се от всяко правило си има изключение.

●        Сватба- тя може да бъде и през зимата, ето това е изключението, за което говорим: дълга или до коляното, зимна рокля в подходяща материя, с камъни, мъниста или дантела, която да Ви превърне в Снежната кралица в този важен за Вас ден.

Виж повече

Меню

Call

Настройки

Натиснете за още продукти.
Не бяха намерени продукти.

Създайте безплатен профил за да запазвате харесвани продукти и статии.

Влизане

Създавайте безплатен профил, за да използвате списъка с желани.

Влизане