Зимни Рокли

Елегантни ежедневни есенно зимни рокли.

Рокли по тялото | Ежедневни роклиОфициални роклиРокли до коляно

Сезоните и роклите?

  Тази дамска дреха е универсална, поради което е предпочитана през всеки един сезон независимо от модата. Тя се асоциира с лятото, с горещините, плаж, море и емоции. Но роклята може да се носи и през зимата. Разликата с летните роклите е, че докато летните носят ефирност, свобода, показват събудилата се природа, то зимната придава комфорт, топлина и уют. През зимата дамските вълнени рокли са по-дебели, топли, плътни, най-често плетива като целта е да запазят топлината на тялото, а едновременно с това придават красива и женска визия на всяка дама.


Каква зимна рокля да си изберем?

 1. Вталена зимна рокля е рядко срещана, именно заради символиката на зимата. Повечето дами искат спортни зимни рокли, която да им дава свобода на движенията, особено ако навън е студено и трябва да се слагат палто, шал, шапка и други аксесоари. Въпреки това има любители и сред зимните рокли на вталени модели, с които да подчертаят фигурата.
 2. Разкроени з-ни рокли - те падат свободно и носят нужното удобство, търсеното през зимните, студени месеци. Предпочитани са предимно от дами, които търсят да прикрият несъвършенства от фигурата си и същевременно да изглеждат и да се чувстват красиви.
 3. Дълги з-ни рокли носят символиката на зимата. Рокля, която обгръща тялото и му дава топлина.
 4. Къси з-ни рокли - са рядко избирани от дамите през студените месеци, освен ако не става въпрос за събитие на закрито, парти, танци и този размер на роклята, ще позволи свобода на движенията.
 5. Зимните рокли до коляното са харесвани от дамите, защото носят елегантност и женственост.

Въпреки това дамите, стане ли въпрос за рокля през зимата, често съчетават дамски зимни рокли с дълъг ръкав или до коляното, с клин или по-дебел чорапогащник и така роклята се превръща в любима туника.


Материи, подходящи за зимните рокли?

  Колкото важно е да изберем роклята според силуета ни, толкова е важна и материята. През зимата те трябва да са меки,  гъвкави, да изолират студа и да задържат топлината на тялото,  да са дишащи и да позволяват кожата да диша.  А те са:

 • Памук- подходящ за рокли и през зимните и летни месеци. Лек, мек, приятен, позволява кожата да диша, задържа топлината през зимата и охлажда през лятото.
 • Вълна, приемана за груба материя, но не съвсем. Например ангорската вълна е мека, приятна и не боцка. Абсорбира и освобождава бързо влагата, като по този начин позволява на плата да "диша". Устойчив на замърсяване на пламък. В сухо положение е много здрава. Много често се избира за пуловери. Действа като изолатор, така че е много топла. 
 • Коприната, която подобно на памука пази от студа на зимата и разхлажда през лятото.
 • Естествена кожа като телешка, агнешка. Най-голямото предимството е топлината, която носи и придава през зимата.


Зимните рокли и поводите?

  Зимните рокли са предпочитаните за носене в ежедневието и не така правилен избор за официални събития.

 1. Дамските ежедневни зимни рокли са подходящи за разходка с приятели, за посещение на галерия, ресторант, за работа.
 2. При Официални поводи може да се спрете на есенно зимни рокли ако дрес кодът го изисква, разбира се от всяко правило си има изключение.
 3. Сватба- тя може да бъде и през зимата, ето това е изключението, за което говорим: дълга или до коляното, зимна рокля в подходяща материя, с камъни, мъниста или дантела, която да Ви превърне в Снежната кралица в този важен за Вас ден.
Виж повече

Меню

Call

Настройки

Натиснете за още продукти.
Не бяха намерени продукти.

Създайте безплатен профил за да запазвате харесвани продукти и статии.

Влизане

Създавайте безплатен профил, за да използвате списъка с желани.

Влизане