Какво определя цената на роклите?

материята на роклята Правилният избор на материята прави роклята съвършена. Повечето от съвременните рокли са изработени от сатен, коприна или кадифе. Използваният материал определя в голяма степен цената на роклята. Изборът на материите, използвани за създаването на рокли, се прави в зависимост от ефекта, който се цели да бъде постигнат. Намирането на подходяща материя е от решаващо значение за създаването на облекло, което ще бъде търсено и ще има успех. Случва се много модели да не се продават единствено поради неправилния избор на плат.

Видът и количеството на плата за конкретното изделие оказват пряко влияние върху крайната му цена. Когато дизайнерите закупуват големи количества платове на едро, получават отстъпки и спестяват, а това влие на цената на готовия продукт, който купуваме в магазините. Повечето от дамските рокли са произведени във фабрики, но някои от техните декорации са зашити или прикрепени ръчно и това ги прави по-скъпи. Ето защо, рокли с дантелени апликации, мъниста, бродерии или кристали струват значително повече. Колкото по-сложни детайли има съответният модел, толкова по-скъп ще бъде.

Използваната материя до голяма степен определя стила в дамската мода. За дрехи, които изискват трайни тъкани, могат да бъдат използвани сатен или тафта. Обикновено, ако моделът е с плавни линии, идеалните тъкани са сатен, шифон, жоржет и коприна. Тюл и органза пък създават впечатление за лекота и придават обем. Ватираните модели и роклите от изкуствени кожи са за моделите, предназначени за по-хладните месеци. Кадифето е предназначено за по-прости модели с минимум шевове.

При избора на тъканта за вашето облекло е необходимо да се съобразите с възрастта, стила и с фигурата си. На ниските дами например, се препоръчват платовете с леко изразена текстура - гладка и матова, защото не е тайна, че лъскавите материи "увеличават" възрастта. Сатенът не е за пълните дами, защото подчертава обема, за разлика от меките тъкани (шифон или жоржет), които в случая са най-добрия избор.

След материята, най-важното за изработката на роклите е цветът. При създаването на всяка нова модна колекция първо се определя цветовата схема, а след това всичко останало. Без да се вземат предвид тенденциите в цветовете съществува риск колекцията да бъде непродаваема. С напредване на възрастта например, е добре да избягвате контрастните тъмни тонове, тъй като те са подходящи за по- младите. Както знаете черното се е наложило като цветът на младежта. Добре е да се ориентирате към червено, оранжево, корал, синьо - сапфир. Цветът на праскова и кораловите нюанси придават на кожата на свежест и ще ви добавят елегантност. Гладките и полупрозрачни тъкани създават романтична силует, особено с импресиите в тропически цветове - смесването на червено, зелено, жълто, синьо и черно.

2015-02-24 Home, Туники 1415

Блог категории